ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

ΑΒΙ ΜΟΓΙΑΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ IKMF

Ο Άβι Μoγιάλ, πρόεδρος και επικεφαλής εκπαιδευτής της IKMF καθώς και υπεύθυνος για την εξάπλωση του Κραβ Μαγκά στην Ελλάδα, γεννήθηκε το 1966 και άρχισε να εκπαιδεύεται στο Κραβ Μαγκά από παιδική ηλικία και το 1985 απέκτησε το δίπλωμα του “Expert”. Κατόπιν εντάχθηκε στο σώμα των Πεζοναυτών IDF, oλοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευσή του ως Αξιωματικός και υπηρέτησε ως Διοικητής Μονάδας σε μία Αντιτρομοκρατική Μονάδα. Αποκόμισε πολλές ώρες μάχης και εμπειρίας ενώ διοικούσε κατώτερους σε ειδικές επιχειρήσεις στον Λίβανο. Υπηρέτησε επίσης ως Reserves PC σε ειδική επιχειρησιακή ομάδα.

Ο Άβι Μογιάλ αποφοίτησε με BA και ολοκλήρωσε έναν κύκλο σεμιναρίων για εκπαιδευτές, ενώ με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε αντίστοιχο κύκλο που απευθυνόταν σε εκπαιδευτές ανώτερου επιπέδου. Κατόπιν ανέλαβε τη διοργάνωση των σεμιναρίων για εκπαιδευτές στο ίδρυμα Γουίνγκέιτ, κάτι που εκτέλεσε με επιτυχία για αρκετά χρόνια και σήμερα είναι ένας από τους τέσσερις επικεφαλής της οργάνωσης Κραβ Μαγκά στον κόσμο (επίπεδο Expert 5). Ανάμεσα στους δασκάλους του ήταν ο Ίμι Λίχτενφελντ, ο Έλι Αβιγκζάρ και ο Εγιάλ Γιανίλοβ. Εκπαιδεύει γυναίκες, παιδιά και ενήλικες στους ιδιωτικούς, εμπορικούς και κυβερνητικούς τομείς του Ισραήλ, καθώς και σώματα στρατού και οργανισμούς ασφαλείας παγκοσμίως. Αυτό το διάστημα έχει ολοκληρώσει την έκδοση ενός βιβλίου πάνω στο Κραβ Μαγκά, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές, ένας τομέας στον οποίο ειδικεύεται. Η διανομή του βιβλίου καλύπτει την περιφέρεια του Ισραήλ, με προοπτική να μεταφραστεί πολύ σύντομα και να εκδοθεί και στο εξωτερικό.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  • To 1993, o Άβι συμμετείχε σε μία ομάδα προσωπικού ασφαλείας, που ανέλαβε την προστασία του ποπ-σταρ Μάικλ Τζάκσον, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ.
  • Το 1994, ίδρυσε μία μονάδα Προστασίας VIP για έναν ιδιωτικό φορέα στη Βραζιλία.
  • Το 1995, του ανατέθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ να εκπαιδεύσει στο Κραβ Μαγκά τους εργαζόμενους σε αυτό.
  • Το 1996, μετά από αμέτρητες δολοφονίες και απόπειρες πειρατείας και ληστειών που αφορούσαν τους οδηγούς ταξί στο Ισραήλ, ο Άβι Μόγιαλ ήταν ο επικεφαλής του προγράμματος εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα για τη συγκεκριμένη ομάδα οδηγών. Μετά από τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια, ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε δραστικά.
  • Το 1998, υπήρξε μία περίοδος επιθέσεων από τον περιβόητο βιαστή Μπένι Σέλα. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν δεκάδες νεαρές γυναίκες από το Τελ Αβίβ. Λόγω της προϊστορίας του στον τομέα, η Δημαρχεία του Τελ Αβίβ στρατολόγησε τον Άβι να ηγηθεί ενός προγράμματος που θα δίδασκε αυτοάμυνα στις γυναίκες της πόλης. Τα σεμινάρια είχαν μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε μία επίθεση βιασμού, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα. Προς το τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Μπένι Σέλα συνελλήφθη, δικάστηκε και φυλακίστηκε.
  • Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στο πρόγραμμα της Δημαρχείας και μετά από μερικές περιπτώσεις βίας, πραγματοποίησε μία σειρά σεμιναρίων για τους δημοτικούς επιθεωρητές πάρκινγκ. Τα σεμινάρια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
  • Στις μέρες μας, ο Άβι και η σύζυγός του έχουν τέσσερα παιδιά και είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Contact ©”, που πραγματοποιεί σεμινάρια, εργαστήρια, καθώς και κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Σήμερα, ο Άβι από τη θέση του προέδρου και του επικεφαλής εκπαιδευτή της IKMF διαδίδει το σύστημα του Κραβ Μαγκά σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε διάφορα σώματα στρατού στην Ευρώπη και φυσικά, συνεχίζει να διδάσκει στους πολλούς μαθητές του στο Ισραήλ.
ΑΒΙ ΜΟΓΙΑΛ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ IKMF